drie koningenAfgelopen dinsdag hebben wij met de hele school de drie koningen periode afgesloten.

In de ochtend zijn we met de hele school in een kring gaan zitten, hebben drie koningen liedjes gezongen en broodjes uitgedeeld. In drie broodjes zaten steentjes verstopt. Sophia, Sterre en J.P waren de gelukkigen die deze dag een koning mochten zijn. Zij kregen een kroon op.

Hierna zijn de kleuters en eersteklassers naar de kleuterklas vertrokken. Direct boden zich twee dienaren van de koning aan, die deze taak met grote dankbaarheid op zich namen. De twee eersteklassers die deze dag in onze klas waren, deden met groot plezier alles voor de koning.

Er werd een troon mooi gemaakt voor de koning en deze kreeg een mantel om. De koning mocht deze dag allerlei dingen beslissen: welk boek er voorgelezen werd en wie waar mocht zitten aan tafel. Een groot voorrecht was dat de koning niet op hoefde te ruimen, uit een deftig glaasje met een gouden randje mocht drinken en zelfs met troon op de tafel mocht eten.

Leuk om te zien dat alle kinderen uit de klas allemaal meegenoten van dit gebeuren en dat het Sophia zo gegund werd de koning te mogen zijn. Terwijl ze het zelf ook best hadden willen zijn, maar dit heeft geen één keer geklonken. Daar was ik als juf dan weer van onder de indruk. Blij kunnen zijn voor een ander. Daar heeft de Engelse taal zo een mooi woord voor: ‘rejoice’. Dat is zo’n prachtige eigenschap, die laat zien dat ze zich verbonden voelen met elkaar.

Meer lezen over de achtergrond van drie koningen? Lees dan hier verder.